en nl fr
 
 
Week-end des Pars et Jardins de Wallonie 2017 - 10 et 11 juin
Découvrez le programme complet

Regionaal domein Solvay – Kasteel van Terhulpen
 

Praktische info

Chaussée de Bruxelles 111
1310 TERHULPEN
Tel.: + 32 (0)2 634 09 30
info@chateaudelahulpe.be
http://chateaudelahulpe.be/Tarieven: de toegang tot het park is gratis!
Open: in de winter: van 8.00 tot 18.00 uur
in de zomer: van 8.00 tot 21.00 uur

De vrucht van een passie

De kleinzoon van Ernest Solvay, Ernest-John Solvay, was gepassioneerd door het kasteel en zijn park. Hij heeft het helemaal omgevormd en het zijn huidige prestige en grondplan bezorgd.
Hij zorgt voor grote inrichtingswerken in het park, voor het aanplanten van exotische soorten, de bouw van de belvédère en zijn vreemde trap, de aanleg van de vijver van de boerderij, en van de rechte doorgang die uitgeeft op een vreemde obelisk van 36 meter hoog.
Ten slotte is het Ernest-John Solvay die, door een schenking (1968), het resultaat van de passie van zijn leven aan de staat geeft, met andere woorden aan elk van ons, zodat het altijd ongeschonden zou blijven. Hij zou er wonen tot aan zijn dood in 1972.
We vinden op het domein ook de Stichting FOLON, die sinds 1998 in de boerderij gevestigd is.

In de streek

Dienst voor toerisme van Waterloo
http://www.waterloo-tourisme.be

Een hele wereld voor zich alleen...

Het park, dat aan de rand van Brussel ligt, telt vele grasvelden, bossen, opmerkelijke bomen, rododendronperken, ... Op de site werden meer dan 450 wilde plantensoorten geteld.

Iedereen is welkom!

Een bezoek met het gezin: Het park leent zich bijzonder goed tot een bezoek met kinderen: een vijver met eenden, brede gangpaden, grote ruimtes, ...


Tuinliefhebbers: Het eigendom, dat werd ingericht in de 19e eeuw in een deel van het Zoniënwoud, werd gekocht door de bekende industrieel Ernest Solvay in 1893 en daarna geschonken aan de Belgische staat in 1968 door zijn kleinzoon Ernest-John Solvay. De rijkdom van het park geeft aanleiding tot talrijke studies uitgevoerd door de wetenschappers van de Nationale Plantentuin van België, het Koninklijk Instituut voor Natuurwetenschappen van België, de afdeling Ecologie en Biogeografie van de UCL, ...

 

Eerste bezoek aan een uitzonderlijke tuin: Niet te missen: het beukenbos dat veel weg heeft van een kathedraal, de belvédère, de perken met rododendrons en azalea's, de bosdalletjes, de vijvers, de Franse tuin, de opmerkelijke bomen en de uiteenlopende fauna.

Plan van de tuinen

Regionaal domein Solvay – Kasteel van Terhulpen

Foto's van de tuinen

 
cliquer sur la photo pour agrandir

Météo

 
wallonie destination qualité
Ce label indique que nous nous
sommes engagés à améliorer
de manière continue la
qualité de nos services.
wallonie commissariat general au tourisme