en nl fr
 
 
Week-end des Pars et Jardins de Wallonie 2017 - 10 et 11 juin
Découvrez le programme complet

Het park van Mariemont
 

Praktische info

Chaussée de Mariemont 100
7140 Morlanwelz
Tel.: + 32 (0)64 21 21 93
info@musee-mariemont.be
www.musee-mariemont.be




Tarieven: de toegang tot het park is gratis!
Open: alle dagen vanaf 9.00 uur van april tot september en vanaf 10.00 uur van oktober tot maart
Gesloten om 17.00 uur van november tot maart en om 18.00 uur van april tot oktober (om 19.00 uur op zondagen en feestdagen van mei tot augustus).

 

Een ontmoeting met Auguste Rodin

Het park van Mariemont is niet enkel aantrekkelijk voor zijn botanische rijkdom. Raoul Warocqué versierde het met beelden en bas-reliëfs die hij onder meer bestelde bij beeldhouwer Jef Lambeaux, die hij in het bijzonder bewonderde. U vindt er ook een versie van de bekende Bourgeois de Calais van Auguste Rodin, een werk van Victor Rousseau, De zaaier van Constantin Meunier, en dan hebben we het nog niet over de monumentale bronzen beelden uit Japan.

In de streek

Dienst voor toerisme van de parken, kanalen en kastelen
www.parcdescanauxetchateaux.be

Een van de mooiste parken van Wallonië

In het hartje van de centrale regio is dit park een echte groene long voor talrijke wandelaars. De site vormt de derde grootste botanische collectie van Wallonië. U vindt er ongeveer 2.000 verschillende soorten.

Iedereen is welkom!

Een bezoek met het gezin: Kronkelpaden, kasteelruïnes, een haven van rust, een uitzonderlijk museum, ... alle ingrediënten zijn aanwezig voor een rijk gevulde namiddag met het gezin.
 
Tuinliefhebbers: Dit park dankt zijn oorsprong aan Nicolas Warocqué, stichter van een bekende dynastie van industriëlen. In 1829 koopt hij een deel van het bos van Mariemont om er een kasteel te laten bouwen en een park in te richten over een oppervlakte van ongeveer 27 hectaren. De kern van dit park werd in 1832 getekend door Charles-Henri Petersen naar het voorbeeld van de Engelse tuinen die in die tijd erg populair waren: een subtiele afwisseling van grasperken, vijvers en loverpartijen, bezaaid met kronkelpaadjes, om zo het natuurlijke uitzicht van een bosrijke omgeving op te roepen.
 
Eerste bezoek aan een uitzonderlijke tuin: Het park van Mariemont is een van de mooiste van België. Het wordt volledig omsloten door muren en bedekt een oppervlakte van ongeveer 45 hectaren, waaraan de toegangslaan, de zogenaamde Mariemontdreef, nog moet worden toegevoegd, en de boomgaarden die zich uitstrekken over een oppervlakte van 35 m aan weerszijden. Zeker een bezoekje waard!

Plan van de tuinen

Het park van Mariemont

Foto's van de tuinen

 
cliquer sur la photo pour agrandir

Météo

 
wallonie destination qualité
Ce label indique que nous nous
sommes engagés à améliorer
de manière continue la
qualité de nos services.
wallonie commissariat general au tourisme