en nl fr
 
 
Week-end des Pars et Jardins de Wallonie 2017 - 10 et 11 juin
Découvrez le programme complet

Het park van Edingen
 

Praktische info

Praktisch info
Parc 5
7850 ENGHIEN
Tel.: +32 (0)2 397 10 20
tourisme.enghien@skynet.be
www.enghien.be



Tarieven: volwassenen: 3 €, kinderen en senioren: 2,5 €
Gratis voor de inwoners van Edingen.
Gidsen beschikbaar voor Frans, Nederlands, Engels, Duits, Spaans en Italiaans.
Open: van 1 november tot 31 maart: van 10.00 tot 16.00 uur tijdens de week en van 10.00 tot 17.00 uur tijdens het weekend
Van 1 april tot 31 oktober: van 10.00 tot 18.00 uur
Niet te missen
De periode van augustus tot begin oktober wordt beschouwd als het beste moment om de tuinen te bezoeken, tijdens het Europees conservatorium van de dahlia.

In de streek

Toeristische dienst van Doornik en omstreken
http://www.walloniepicarde.be

Het koninkrijk van de dahlia's!

Het park van Edingen onderscheidt zich door zijn thematische tuinen en zijn waterpartijen. Het is samengesteld uit een ‘bloementuin', de ‘barokke tuinen van de zeven sterren', een echte bezienswaardigheid, en de ‘dahliatuin'. Het park van Edingen dompelt de bezoeker onder in meer dan 400 jaar geschiedenis.

Iedereen is welkom!

Een bezoek met het gezin: Heel het park is toegankelijk met wandelwagens en kleine kinderen.


Tuinliefhebbers: De oorsprong van het park van Edingen gaat terug tot de 15e eeuw, wanneer landheer Pierre de Luxembourg het bos dat grenst aan zijn kasteel inricht tot een park. Twee eeuwen later, in 1607, wordt het domein verkocht door de Franse koning Hendrik IV aan de edele familie Arenberg.

 

Het is de start van de fantastische geschiedenis van dit domein, dat tal van transformaties zal ondergaan die het tot een van de mooiste parken van Europa zullen maken. De stad Edingen doet er alles aan om ervoor te zorgen dat het domein terug zijn schoonheid en roem behaalt van vroeger. Een site die het ontdekken waard is!


Eerste bezoek aan een ‘uitzonderlijke' tuin: Laat u gidsen... Alles werd voorzien om uw bezoek aan de tuinen zo aangenaam mogelijk te maken en om u de nodige achtergrondinformatie mee te geven. Aan de hand van een audiogids kan de bezoeker kiezen uit drie themawandelingen om zo de rijkdom van het domein te ontdekken. Van de Bloementuin, in de Italiaanse renaissancestijl, tot de Dahliatuin, die het Europees conservatorium van de dahlia is geworden, via de Rozentuin en de Waterplantentuin, ... Zo kan men flaneren doorheen dit park dat is doordrongen van magie. 

Plan van de tuinen

Het park van Edingen

Foto's van de tuinen

 
cliquer sur la photo pour agrandir

Météo

 
wallonie destination qualité
Ce label indique que nous nous
sommes engagés à améliorer
de manière continue la
qualité de nos services.
wallonie commissariat general au tourisme